BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
Danmarks Grønne Investeringsfond er fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, gronfond.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60
Ansøg om finansiering
Artikler
Nyhed
11. feb. 2022

Dansk busoperatør klar med 46 nye grønne busser: Københavnske busruter skal køre på el

Når københavnerne stiger ind i busserne på de travle ruter 6A og 7A, er det i et lydløst og grønnere alternativ, der udleder færre partikler og mindre CO2. Det er virksomheden Anchersen A/S, der står for driften af de nye ruter, som skal køres på elbusser.

Nye elbusser skal erstatte de nuværende dieselbusser, der i dag kører på de københavnske veje, og Anchersen betragter leverancen af de 46 elbusser som endnu et skridt mod en grønnere og emissionsfri offentlig transport. Det nye grønne alternativ skal fragte passagerer mellem Nørreport og Buddinge St. (6A) og mellem Rødovre Hallen og Ny Ellebjerg St. (7A).

Poul Anchersen, administrerende direktør og ejer af Anchersen:

”Miljøvenlig transport er fremtiden, og derfor har vi blikket rettet mod elektriske køretøjer. Offentlig transport i byerne skal være bæredygtig, og derfor er vi også meget glade for at kunne stå for busdriften af de to linjer med elbusser, der hovedsageligt oplades med grøn elektricitet. Udover at busserne er emissionsfrie, er de også meget stille, når de færdes rundt i byen.”

De nye københavnske bybusser har plads til 76 passagerer, og med udvidet sædeafstand, ryglænshøjde og ekstra polstrede sæder, kan kunderne køre med både god samvittighed og høj komfort. 

 

Grøn finansiering af grønne busser

Det er Danmarks Grønne Investeringsfond, der står bag lånefinansieringen af elbusserne sammen med Nykredit Leasing.

Michael Zöllner, Managing Director i Danmarks Grønne Investeringsfond:

”Omstilling af transportsektoren er afgørende for at nå klimamålene, og det er et arbejde, vi gerne vil bidrage til i Danmarks Grønne Investeringsfond. Anchersen er et moderne og ambitiøst busselskab med et stort vækstpotentiale, som arbejder for en grøn omstilling af den offentlige transport. Og grøn transport kommer til at fylde langt mere i de større byer, og her har virksomheder som Anchersen en vigtig rolle at spille.”

Poul Anchersen, administrerende direktør og ejer af Anchersen:

”Vi ser os selv som pionerer på det her område, og derfor er det fantastisk, at vi med hjælp fra Den Grønne Investeringsfond og Nykredit Leasing kan få mulighed for at sætte skub på den grønne omstilling af transportsektoren,” siger Poul Anchersen om de nye elbusser, der også er den største leverance af busser, virksomheden nogensinde har fået på én gang.

Kontakt

Sara Kleist

Communications Advisor

+45 42 37 29 50