OBS: DETTE WEBSITE KAN KUN SES AF MEDARBEJDERE I EIFO
Dette website er lukket for offentligheden pr. 14/6 2023. Som medarbejder i EIFO kan du tilgå websitet på vores kontorer og via VPN, men ellers ikke. Sitet er kun til intern brug og reference. Del ikke links eller screen dumps med folk udenfor organisationen. Henvis i stedet til eifo.dk.
Ansøg om finansiering
Artikler
Nyhed
06. jan. 2022

Delebils-pioneren LetsGo gearer op: Flere byer, flere delebiler og meget mere el

Danmarks første og største udbyder af delebiler med fast p-plads, LetsGo, får ekstra kapital og øger aktiviteten markant. Målet er at understøtte grøn transport og det simple liv i byen.

Den nye kapital kommer fra Danmarks Grønne Investeringsfond og en vifte af eksterne og interne investorer – herunder LetsGo’s egne medarbejdere og ledelse. I alt tilføres organisationen et tocifret millionbeløb, som nu gør det muligt for LetsGo at vokse og udvikle sig.

”Behovet for bæredygtige mobilitetsløsninger i byerne er stort, og vi oplever en stigende efterspørgsel på delebiler. Det momentum ønsker LetsGo at udnytte maksimalt. Med ny kapital i ryggen kan vi nu realisere et klart vækstpotentiale og forstærke vores indsats for mere delebilisme og grønnere byer,” siger Bjarke Fonnesbech, der er adm. direktør for LetsGo.

Et led i den grønne omstilling

Konkret betyder kapitaltilførslen, at LetsGo frem mod 2025 sætter gang i omlægningen af flåden til mange flere el-delebiler. Samtidig vil LetsGo indtage flere danske byer, og salgs- og markedsføringsindsatsen øges for at styrke medlemstilgangen.

”LetsGo er en ambitiøs virksomhed med et effektivt delebilskoncept, der taler direkte ind i den grønne omstilling af det danske samfund. I fremtiden kommer grøn transport til at fylde langt mere i de større byer, og bæredygtige løsninger, som LetsGo, har uden tvivl et stort vækstpotentiale. Omstillingen af transportsektoren er afgørende for at nå klimamålene, og dét vil vi være med til at forløse i Danmarks Grønne Investeringsfond,” siger Michael Zöllner Managing Director i Danmarks Grønne Investeringsfond.

Fra pionerer til grøn forandringskraft

LetsGo blev skabt for mere end 20 år siden af lokale ildsjæle i København og Århus, der tidligt så behovet for delebiler. I dag har delebilismen politisk medvind, og stadig flere ser dem som en del af løsningen på trængsel, kaotiske p-forhold og luftforurening i byerne.

”LetsGo’s 320 delebiler erstatter i dag over 2000 privatejede biler, og det tal skal vi som minimum fordoble over de næste fem år til gavn for klimaet og borgerne,” siger Bjarke Fonnesbech.

Crowdfunding for medlemmer på vej

Idealet om at skabe en simpel og bæredygtig mobilitetsløsning for folk, der bor i byerne, er forsat helt central i LetsGo, der inden længe åbner for crowdfunding, så medlemmer også kan blive medejere.

”LetsGo opstod som en medlemsdrevet græsrodsforening, og det er et DNA, vi værner om. Medlemmerne er rygraden i vores arbejde, og formålet er det samme, som da vi begyndte: At fremme delebilisme og grøn mobilitet,” siger Bjarke Fonnesbech.

Med omstruktureringen har Delebilfonden LetsGo udskilt virksomheden i et aktieselskab og solgt 13 % af aktierne. Fonden beholder 87 % og har forsat som sit hovedformål at udbrede brugen af delebiler og grøn transport.

Kontakt

Cecilie Idun Andersen

Press Advisor (on leave)