OBS: DETTE WEBSITE KAN KUN SES AF MEDARBEJDERE I EIFO
Dette website er lukket for offentligheden pr. 14/6 2023. Som medarbejder i EIFO kan du tilgå websitet på vores kontorer og via VPN, men ellers ikke. Sitet er kun til intern brug og reference. Del ikke links eller screen dumps med folk udenfor organisationen. Henvis i stedet til eifo.dk.
Ansøg om finansiering
Artikler
Case
03. apr. 2021

European Energy A/S udvikler vindmølle- og solcelleparker

I mange år har Danmark været helt i front inden for vindenergi. En af Danmarks førende projektudviklere inden for vedvarende energi er European Energy A/S, som udvikler vindmølle- og solcelleparker i stor skala. Med lån fra Danmarks Grønne Investeringsfond har European Energy erhvervet et tysk selskab med en projektportefølje og 30 ældre vindmøller i Tyskland med henblik på såkaldt repowering.

European Energy A/S er en erfaren spiller på markedet for grøn energi. Selskabet har således opført mere end 100 vind- og solkraftværker i Danmark, Sverige, Finland, Italien, Brasilien, Spanien og Tyskland. Og det er netop i Tyskland, at selskabet med lånefinansiering fra Danmarks Grønne Investeringsfond har investeret i virksomheden med de 30 eksisterende vindmøller.

Vindmøllerne, som befinder sig i en vindmøllepark nær Leipzig i Tyskland, skal nedtages, og efterfølgende opføres der nye og større vindmøller. Det er det, der kaldes repowering.

“Mulighederne på markedet for grøn energi er bedre end nogensinde. Med de ambitiøse klimamål, der vedtages over hele verden, er der mere end nogensinde brug for grøn energi. I den sammenhæng er repowering en god mulighed i modne markeder som Tyskland, så det har selvfølgelig stor betydning for os, at Danmarks Grønne Investeringsfond har kunnet se potentialet og valgt at understøtte vores ambitioner med dette formålsbestemte lån”, siger Knud Erik Andersen, CEO i European Energy A/S.

Samtidig med at projektet vurderes kommercielt bæredygtigt, ser Danmarks Grønne Investeringsfond også på den miljømæssige bæredygtighed. Alene i 2019 opførte European Energy A/S 278 MW vedvarende energianlæg, som medfører en årlig CO2-besparelse på omkring 536.000 tons.

“Danmark er det land i verden, der kan dække den største andel af vores elproduktion med grøn strøm fra vindmøller, og vi er verdensmestre i eksport af energiteknologi. Danmark er det land i EU, hvor eksporten af energiudstyr udgør den største andel af den samlede vareeksport. Med et ambitiøst repowering-projekt som dette er European Energy med til at udbygge den danske styrkeposition inden for vindenergi, og det er vi naturligvis glade for at kunne understøtte”, siger Managing Director Michael Zöllner, Danmarks Grønne Investeringsfond.

Da der bliver nedtaget flere vindmøller, end der bliver opført igen, er der også tale om et mindre indgreb i naturen. I forbindelse med nedtagningen, fjernes alle fundamenter, og vindmøllerne tilsluttes det eksisterende højspændingsnet, så den eksisterende infrastruktur udnyttes bedst muligt. Efter endt repowering vil ca. 68.000 husstande hvert år blive forsynet med strøm mod ca. 30.000 husstande i dag.

European Energy A/S beskæftiger 140 medarbejdere i Danmark, og med investeringen i dette projekt har selskabet nu også etableret et datterselskab med 10 ansatte i Tyskland.

Kontakt

Søren Pedersen

Senior Director, Green Investments, Head of Structured Finance

+45 40 46 74 43