OBS: DETTE WEBSITE KAN KUN SES AF MEDARBEJDERE I EIFO
Dette website er lukket for offentligheden pr. 14/6 2023. Som medarbejder i EIFO kan du tilgå websitet på vores kontorer og via VPN, men ellers ikke. Sitet er kun til intern brug og reference. Del ikke links eller screen dumps med folk udenfor organisationen. Henvis i stedet til eifo.dk.
Ansøg om finansiering
Artikler
Nyhed
11. aug. 2021

Podcast

I ‘Grøn omstilling – god forretning’ undersøger klima-journalist Rasmus Thirup Beck, om grøn omstilling går hånd-i-hånd med god forretning. Rasmus besøger en række virksomheder, der er finansieret af Danmarks Grønne Investeringsfond – bl.a. NREP, Refarmed, Umove, Nordic Harvest, SharkSolutions m.fl. Det er virksomheder, der er med til at skabe de grønne løsninger, vi alle skal leve af i fremtiden. Men kan den grønne bundlinje nu også møde den sorte bundlinje?

Afsnit 1

Kan man tjene penge på at redde verden? Det er muligvis et stort spørgsmål, men det er også et spørgsmål, der har vidtrækkende konsekvenser. Svaret søger vi derfor i denne podcast. I dette afsnit kan du komme med Rasmus Thirup Beck ned under jorden på besøg hos det vertikale landbrug Refarmed i en kælder under jorden i Søborg samt på besøg hos det andet vertikale landbrug, Nordic Harvest, der har til huse i en kæmpemæssig lagerhal i Taastrup.

Lyt med på Spotify

Lyt med på Apple Podcast

Afsnit 2

Hvor stor en betydning har virksomheder, der vil tjene penge på at redde verden? Nok en del mere, end du lige tror. Men får vi den grønne bundlinje til at møde den sorte?

I dette afsnit kan du komme med op på taget hos ejendomsselskabet NREP og deres kæmpemæssige solcelletag i Ishøj, ligesom du kan komme med til Herning, hvor Ennogie ikke producerer solceller til at sætte på taget – de producerer tage af solceller.

Lyt med på Spotify

Lyt med på Apple Podcast

Afsnit 3

Skal vi de værste konsekvenser af klimakrisen til livs, skal vi bl.a. begrænse verdens udledning af drivhusgasser markant. I den ligning er virksomhederne – små som store – en vigtig brik for at nå grøn omstilling. I dette afsnit kan du komme med til Struer og ressourcepladsen Hvidberg A/S, ligesom du vil høre fra den sjællandske virksomhed Shark Solutions, der også er med til at kommercialisere den cirkulære økonomi.

Lyt med på Spotify

Lyt med på Apple Podcast

Afsnit 4

Den grønne omstilling kan kun gå for langsomt. Derfor har både den danske og udenlandske regeringer sat deres lid til såkaldt ‘power to x’. Men kan vi også tjene penge på det?

I dette afsnit kan du møde Green Hydrogen, der ved hjælp af elektrolyse bruger elektricitet til at spalte vandmolekyler i ilt og brint, samt European Energy, der bl.a. beskæftiger sig med vindmølle-parker.

Lyt med på Spotify

Lyt med på Apple Podcast

Afsnit 5

Det er ikke kun til lands og i luften, vi skal reducere udledningen af drivhusgasser. Det skal vi også til vands, men kan den maritime branche også både levere et overskud, mens de plejer den grønne bundlinje? Og hvordan ser det egentlig ud, når vi zoomer ind på den øvrige transportsektor på vores veje? I dette afsnit kan du komme med ombord på et skib ejet af Terntank. Et skib, der sejler på flydende naturgas. Og så kan du komme med ud at køre i en el-bus fra Umove i Roskilde.

Lyt med på Spotify

Lyt med på Apple Podcast